sobota, 21 maja 2016

sobota, 21 maja 2016


Powróciłam na ziemię . Ech z początku to bym najchętniej walizkę pakowała z świeżymi rzeczami i dalej świat pozwiedzać, ale przecież tak się nie da

 Nawet moje zdrowie na to by nie pozwoliło. Widzę co się ze mną po powrocie dzieje. Głowa pusta ociężała, i cale ciało podobnie ciężko zareagowało.

Dziś weszłam wprawdzie z sekatorem do ogrodu ,ale niewiele zrobiłam, choć dobre i to. Na leżaku także poleżałam, i obiad sobie zrobiłam, po którym teraz mi się pić chce.

Gulasz z wątroby wieprzowej tak raz do roku bardzo mi smakował. Do tego kasza pęczak i sałatka szwedzka z ogórków,no i szklaneczka piwa do tego obowiązkowo he he. Jedzenie hotelowe może się skryć przy moich obiadach, ale nie wybrzydzałam, bo wszystko było jadalne.

Teraz tu sobie kawę popijam, a za chwilkę znów do ogrodu, bo żółwiom muszę wodę wymienić.W oczku  wodnym pełno  glonów.

I tak powoli wracam do codzienności. .

A przecież jeszcze nie tak dawno bo w zeszłą niedzielę, krótko przed wylotem na tych krzesłach siedziałam. Ale w tym budynku co widać na zdjęciu nie mieszkałam. Pokażę jeszcze ,bo było budynków trzy. W basenie dzieciaki już się kąpały, ale to jednak te które już pływać umiały, bo to ten z głębszą wodą tu widać.  A basenów było kilka. Jak dla mnie woda była jednak jeszcze stanowczo za zimna. Młodzi to co innego. Za młodych lat też bym tam pływała hehe..






A tu kiedyś w samo słoneczne południe blisko naszego hotelu, piłam taką wspaniałą zimną sangrię he he


Przepis na Sangrię znalazłam w sieci

Składniki
ilość porcji: 8 
  • 2 litry czerwonego wina
  • 200 ml koniaku
  • 200 ml Cointreau ( Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. )         
  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 2 jabłka
  • 2 banany
  • 2 kiwi
  • 80 g cukru
  • 1 laska cynamonu
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 3-4 ziarnka pieprzu


 
 

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  +2dni odstawienie  ›  Gotowe w: 2dni15min. 

  1. Owoce umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Wstawić do lodówki na 1-2 dni.

 

Archiwum bloga